De nieuwe date

Zij

‘Een ding is zeker: je hebt een bijzondere locatie uitgekozen. Ik heb nog nooit zoiets bezocht,’ zeg ik. Ik probeer lief naar hem te glimlachen, terwijl ik me afvraag hoe mijn kapsel zich staande houdt in deze vochtige omgeving.

‘Dank je. Laten we daar gaan zitten.’ Hij wijst op een stenen bank achterin.

Hij heeft goede schouders en mooie handen. Jammer van die snor, maar dat is te verhelpen. Attent is hij ook, daarnet gaf hij me een arm toen het glibberig werd. Nu maar afwachten of hij een goede luisteraar is.

We nemen plaats en ik steek van wal. Het lijkt wel of het me elke keer makkelijker afgaat, mijn levensverhaal aan een kandidaat vertellen. Hij lijkt geïnteresseerd, humt op de juiste momenten. Jammer dat het hier zo donker is, nu moet ik gokken dat hij me begrijpt.

Hij onderbreekt me als ik bij mijn tweede ex-man aangekomen ben. ‘Een drankje aanbieden is lastig hier, maar dat maak ik straks goed.’ Hij lacht, ik zie zijn tanden blikkeren.

‘Dat geeft niet,’ zeg ik en vervolg mijn verhaal. Even staat hij op, het lijkt of hij hoog ergens een knop indrukt. Zijn buikje hangt over de boord van zijn broek. Zou hij echt pas vijftig zijn? Straks even zijn rijbewijs checken. Daar verzin ik wel een geschikt excuus voor. Ik mag tenminste aannemen dat hij met de auto is, hij kwam uit de goede richting aanwandelen. Meerijden in een auto vertelt veel over een persoon: of hij rijk genoeg is, een beetje durf heeft, voor klassiek of progressief kiest, slordig of opruimerig is, een heer in het verkeer of agressief. Maar dat is slechts de eerste horde. Pas in bed weet ik het. Initiatiefrijk moet hij zijn, en onverzadigbaar.

Bij Justus aangekomen word ik weer onderbroken: ‘In welk ziekenhuis werkte deze echtgenoot?’

‘Het Catharina.’

‘Aah,’ zegt hij, alsof hem dat oplucht.

Ik vertel verder en verheug me op de avond. Ik wil vandaag nog de tweede horde bereiken. Deze omgeving is zeer … inspirerend, ja, wat zal ik zeggen, het prikkelt niet alleen mijn fantasie.

Hij

Ze is perfect. Goed materiaal. Nog beter dan op de foto’s. De volkse locatie vatte ze gelukkig goed op. Ik ben blij dat mijn secretaresse over haar weekendje in Center Parcs vertelde tijdens een koffiepauze, anders had ik nooit aan deze grot gedacht. In het zwemparadijs, tussen de Turbo tunnel en het Beauty center. Hoe toepasselijk.

Ik moet niet vergeten om mijn culturele interesses ten toon te spreiden. Misschien komt die reportage over de tempels op Bal straks nog van pas. Vreemd, ze heeft strakke bovenarmen. Op haar leeftijd is dat zeldzaam. Nu even opletten, ze heeft het over haar dieet en medicijnen. Geen contra-indicaties voor zover ik haar kan volgen.

Haar gepraat leidt me wel af. Ik mompel instemmend, terwijl mijn ogen haar hals aftasten. Een hals facelift niveau 3, absoluut. Juist in de schemer zijn de contouren, bij de juiste spierspanning, informatief. Nu haar gelaat, het meest interessant. Ik sta op om de verlichting bij te stellen en loop in gedachten de behandeling stap voor stap door. Ooglidcorrectie, dubbele facelift. En dan die neus, wat een uitdaging! Zo zie je ze zelden. De neustip moet aangepakt worden, de brug én de vleugels. Tik, kassa, weer 15.000 euro.

De stoom in de grot maakt haar dunne badpak plakkerig en doorzichtig. Zo zijn de contouren van het onderlichaam goed te determineren. Perfect. Ik zie een klein vetschort, misschien is liposuctie genoeg. Maar ik streef naar een circulaire buikwandcorrectie. En dan die billen…

Ik zal vaak met haar uit moeten gaan, daar gaan mijn vrije avonden. Maar ze is het waard. Wat een materiaal.

*Naar aanleiding van de volgende contactadvertentie:

Vrouw (58) met normaal tot slank postuur, 1.60 m lang, is drie keer getrouwd geweest, heeft twee dochters en twee kleindochters. Haar karakter laat zich omschrijven als warm, eigenzinnig, iemand die haar schouders eronder zet. Ze vertelt graag over haar bewogen leven. Gelooft in seks tot op hoge leeftijd. Houdt van wandelen, zeilen, theater, zingen en haar zes katten en heeft een bijzondere liefde voor grotten.

Zij zoekt een intelligente, financieel onafhankelijke man (max 50 jaar) voor een gelijkwaardige relatie. Fijn als hij ook cultureel onderlegd is, van dieren houdt en galant is. Hij moet bijzondere hobby’s hebben en voor spanning zorgen; huiselijke gezelligheid is niet het doel. Een Latrelatie wel.